Prva pomoć kod proljetnih alergija!

Med sa crnim kimom, sadrži timokinon, posjeduje antialergijska, antiastmatična i bronhodilatatorna svojstva.

Jedan od aktivnih sastojaka ulja nigele dokazano ima sposobnost širenja bronha, čineći nigellu učinkovitim saveznikom u liječenju bronhitisa i astme.   Također je ubojica  bakterija kao što je   helicobacter pylori, bakterija toliko virulentna da se procjenjuje da je odgovorna za 60% do 90% slučajeva jednog od najsmrtonosnijih karcinoma: raka želuca. Druge studije također su dokazale njegovu značajnu učinkovitost na različite oblike stafilokoka, značajno povećava broj antitijela u tijelu, odnosno jača imunološki sustav i blokira mikrobe.

Djeluje povoljno na šećer u krvi, ovo ulje pomaže u reguliranju žudnje za slatkom hranom, a time i grickanjem.Med sa crnim kimom  ima golem potencijal u slučaju dijabetesa,  može sniziti razinu šećera u krvi na nevjerojatan način. Učinkovito je protuupalno djelovanje protiv autoimunih bolesti poput reumatoidnog artritisa.

U slučaju liječenja kemoterapijom smanjio bi nuspojave, ali je   također pokazao neospornu učinkovitost u uništavanju stanica raka, štoviše, moćno je sredstvo za prevenciju.

Med sa crnim kimom najbolje je uzimati poslije obroka:

🍯djeca 2-6 godina: 3×1  čajna žličica dnevno.
🍯djeca starija od 6 godina i odrasli:3×1 jušna žlica dnevno.

Antičević krema na bazi ulja crnog kima i bezalkoholnog propolisa nanesena  na kožu u tankom sloju, znatno umiruje i pročišćava, sprječava nastanak malih prištića i smiruje iritacije, pomaže u smirivanju ekcema i psorijaze te djeluje kod čireva i mikoza.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)