Benefiti svježeg soka od brokule

Koje su prednosti konzumacije svježeg  soka od brokule?

Cijeđenje soka od brokule ima mnoge prednosti, uključujući poboljšanu probavu, detoksikaciju i smanjenje upale. Brokula je također dobar izvor vitamina C i K i folata. Kada se cijede, tijelo lakše apsorbira te hranjive tvari. Cijeđenje brokule također olakšava konzumaciju velikih količina ovog povrća bogatog hranjivim tvarima. Cijeđenje soka od brokule odlično je mjesto za početak ako želite poboljšati svoje zdravlje.

Brokula je izvrstan izvor vlakana koja su važna za zdravlje probavnog sustava. Vlakna pomažu u kretanju stvari u probavnom traktu, a također mogu pomoći u smanjenju zatvora i drugih probavnih problema. Brokula je također dobar izvor sulforafana, spoja za koje se pokazalo da ima svojstva prevencije raka.

Detoksikacija je još jedna dobrobit cijeđenja soka od brokule. Ovo povrće sadrži antioksidanse i fitonutrijente koji pomažu u zaštiti tijela od oštećenja slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu uzrokovati oštećenje stanica, što dovodi do raznih bolesti. Antioksidansi čiste te slobodne radikale, sprječavajući ih da nanose štetu. Brokula je također dobar izvor glukorafanina, spoja koji stimulira enzime detoksikacije u jetri.

Upala je glavni uzrok mnogih kroničnih bolesti, poput bolesti srca, artritisa i dijabetesa. Brokula je prirodna protuupalna namirnica zahvaljujući visokom udjelu vitamina C i K te antioksidativnim i protuupalnim spojevima. Kada se cijede, te su hranjive tvari lakše dostupne tijelu, što olakšava smanjenje upale.

Uz sve ove zdravstvene dobrobiti, cijeđenje soka od brokule također je odličan način da povećate unos vitamina i minerala. Ovo povrće je dobar izvor vitamina C i K i folata. Vitamini C i K važni su za zdravlje kostiju, dok je folat neophodan za regeneraciju stanica. Cijeđenjem soka od brokule možete osigurati da dobijete sve hranjive tvari koje su vam potrebne za održavanje optimalnog zdravlja.

Svježi sok od brokule koristimo kao glavnu sirovinu u  sljedećim proizvodima: Zelenom Medu, Zelenim mednim  kapima, sirupu Zelena Aloja, Zelenom propolisu i tekućem Klorofilu!

Komentari su onemogućeni