Med sa crnim kimom

Kroz stotine i tisuće godina, čovječanstvo je tragalo za panacejom – čudotvornim lijekom koji bi mogao izlječiti sve ljudske boljke. Ulje crnog kima spada među najljekovitije biljke svijeta. Za njega je rečeno da “liječi sve osim smrti” a kroz stoljeća su ga koristili mnogi poznati liječnici.

 

Kaže se da za svaku bolest u prirodi postoji lijek ali ipak najveći saveznik u održavanju zdravlja i ozdravljenju su naša vlastita tijela. Med s crnim kimom pomaže našim tijelima da ispravno funkcioniraju usprkos svemu što moderan i ubrzan način života čini toj finoj ravnoteži organizma toliko potrebnoj za zdravlje a uravnoteženi organizam može izlječiti sve. Spoj bagremovog meda i ulja crnog kima je od iznimne važnosti za dobro zdravlje jer ovaj dodatak prehrani obiluje antioksidansima, vitaminima i mineralima. Bagremov med pojačava ljekovito djelovanje crnog kima i bolju apsorcpiju stoga je ovo idealna ljekovita kombinacija koju mogu koristiti djeca i odrasli. Sadrži preko 100 djelotvornih tvari poput: nigelina, nigelona, tomokinona, nigelicina, nezasićenih masnih kiselina (linolna, oleinska), rijetkih uljnih frakcija u jedinstvenom omjeru te tokoferol koji doprinosi stabilnosti ulja. Upravo ovi sastojci daju ulju crnog kima širok spektar djelovanja: protuupalno, imunomodulatorno, antitumorsko, antidijabetičko, gastroprotektivno, antihipertenzivno, antimikrobno, antioksidativno i antihistaminsko djelovanje. Najvažniji sastojak je timokinon prema čijem sadržaju se i određuje kvaliteta ulja.

PRIRODNO LIJEČENJE AUTOIMUNIH BOLESTI!
SASTAV: bagremov med, hladno prešano ulje sjemenki crnog kima (Nigella sativa)

U farmaciji PANACEJA znači LIJEK ZA SVE BOLESTI. Upravo je CRNI KIM – PANACEJA! Provedeno je dvjestotinjak istraživanja, uključujući i njemačkog imunologa dr. med. Petera Schleichera i egipatskog liječnika dr. med. Mohameda Saleha koji objašnjavaju kako ova biljka većinu bolesti liječi tako što direktno djeluje na stabiliziranje imunološkog sustava koji je zadužen za obranu od bolesti te je organizam u stanju izlječiti sam sebe.

IZNIMNU LJEKOVITOST JE POKAZAO KOD ALERGIJA, SVIH KOŽNIH BOLESTI, EKCEMA, SVIH VRSTA DERMATITISA, PSORIJAZE, KAO PREVENTIVNA ZAŠTITA OD RAZLIČITIH BOLESTI TE KAO DODATNA TERAPIJA KOD KRONIČNIH OBOLJENJA.

Oslabljeni imunitet možemo prepoznati po simptomima kao što su česte infekcije i upale, slabost, isrpljenost i umor, česte glavobolje. Med s crnim kimom je imunomodulator jer regulira funkcije imunološkog sustava. Crni kim je prirodni antibiotik koji podiže imunitet. Zdrav imunološki sustav čini osnovni preduvjet za zdravlje čovjeka kao i dug i kvalitetan život. Stoga je redovno korištenje ovog proizvoda ne samo u akutnim i kroničnim stanjima već kao svakodnevna preventiva, najmanje što možete učiniti za svoje zdravlje.

Med s crnim kimom daje izvanredne rezultate u liječenu alergija jer ima svojstvo antihistamina (smanjuje i eliminira posljedice djelovanja histamina koji se stvara kod alergijskih reakcija). Dugotrajnom upotrebom proizvoda dolazi do značajnog smanjenja simptoma pa čak i izlječenja. Tretman kod alergija je najbolje započeti nekoliko mjeseci prije perioda cvjetanja pojedinih biljaka kako bi se tijelo uspjelo pripremiti za sezonu visoke koncentracije peluda u zraku. Do sada su zabilježeni slučajevi alergičara s izrazito teškim simptomima koji su se nakon 2 godine u potpunosti riješili svih simptoma alergije. Važno je spomenuti da Med s crnim kimom pomaže kod svih vrsta alergija, kako kod djece tako i kod odraslih. Također, ulje crnog kima u kombinaciji sa medom zbog svog kemijskog sastava pokazuje povoljan učinak i na astmu (nigelon je sekretolik i bronhodilatator) i sve kožne probleme (timokinon i nezasićene masne kisline djeluju na smanjene protuupalnih faktora). Kako bi se postigao maksimalan učinak preporučujemo kontinuirano konzumiranje proizvoda sve dok ne dođe do izlječenja.

Doziranje i način primjene: Djeca 2-6 godina: 3x dnevno jedna čajna žlica poslije obroka. Djeca starija od 6 godina i odrasli: 3x dnevno jedna jušna žlica (10ml) poslije obroka. Kod kroničnih oboljenja 3x dnevno po dvije jušne žlice (20ml) poslije obroka.

Napomene: Čuvati izvan dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Uravnotežena i raznovrsna prehrana i zdrav način života važni su za zdravlje.

Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu pri temperaturi do 25°C u originalnoj ambalaži, u dobro zatvorenoj staklenki. Proizvod se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju.

Želimo Vam dobro zdravlje!
Antičević-Zeleni med j.d.o.o. za proizvodnju,trgovinu i usluge
Kornatska 32B, 10 000 Zagreb
www.anticevic-zdravlje.com.hr
zelenimedanticevic@gmail.com
095/567-7143
0038501/580-5311