Antičević krema

ULJE CRNOG KIMA je bogato višestruko nezasićenim masnim kiselinama, djeluje na harmonizaciju imunološkog sustava te spriječava upalne procese. Uz zasićene i nezasićene masne kiseline sadrži i proteine, ugljikohidrate, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnoge druge vrijedne sastojake. Regenerira te potiče obnavljanje i izmjenu tvari u stanicama kože. Također djeluje antimutacijski štiteći membrane stanica od djelovanja slobodnih radikala. Djeluje na kožu na način da ju hrani, regenirira i vraća u ravnotežno stanje. Zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina i drugih hranjivih sastojaka, ulje crnog kima povoljno djeluje na kožne probleme poput ožiljaka, strija, ekcema, psorijaze, neurodermitisa, akni, rozacee, seboroičnog dermatitisa. Naročito je pogodan za osjetljivu kožu sklonu crvenilu i upalama jer je njeguje i umiruje te djeluje protuupalno.

SASTAV: hladno prešano ulje sjemenki crnog kima (Nigella sativa), bezalkoholni propolis

  • za njegu osjetljive kože i kože sklone alergijama!
  • dermatološki testirana
  • dermatološki testirana

Brojne studije su pokazale da PROPOLIS djeluje protiv bakterija, gljivica, virusa i upala te da ima anestetički i antioksidacijski učinak, potiče regeneraciju tkiva i jača imunološki sustav. Propolis je smolasta supstanca koja sadrži više od 200 komponenata (55% smola, 30% voska, 10% eteričnih ulja i 5% peludi, enzime, organske kiseline, polifenole, terpene, flavonoide te vitamine B1, B2, B6, C, E, pantotensku kiselinu, minerale kao što su natrij, kalij, magnezij, kalcij, cink, željezo). Farmakološki najvažniji su flavonoidi. Flavonoidima se pripisuju mnoga terapijska djelovanja kao što je antioksidativno, antibakterijsko, antivirusno, protuupalno i antitumorsko djelovanje. Sve više se spominje kao pomoć u liječenju raznih bolesti zbog dokazane izrazite sposobnost „hvatanja“ slobodnih radikala te sposobnosti inhibiranja specifičnih enzima. Propolis se primjenjuje u kozmetici zbog antibakterijskog, protuupalnog i regenerativnog djelovanja. Njegovo snažno protuupalno djelovanje je osim kod akutnih i kroničnih upala, izraženo i kod upala koje nisu izazvane infekcijama, npr. opekline od sunca, vatre i kemijskih tvari. Propolis djeluje umirujuće smanjujući crvenilo i oteklinu, ublažava bol, ubrzava  zacjeljivanje, potiče obnovu oštećenog tkiva te sprečava nastanak ožiljaka. Eksperimentalno je uspoređivan učinak liječenja rana antibiotikom i propolisom. Rezultati su pokazali da su rane tretirane propolisom zarasle u do 30% kraćem vremenu uspoređujući s ranama koje su tretirane antibiotikom. Propolis izrazito povoljno utječe na bolesti kože i vlasišta poput neurodermatitisa, alopecije, psorijaze, epidermofitoze, što se pripisuje njegovu antigljivičnom djelovanju. Dakle propolis kao prirodni antibiotik djeluje protuupalno, potiče cirkulaciju krvi i epitelizaciju lakših opekotina, površinskih ranica, ogrebotina i herpesa.

Antičević krema je idealna kombinacija ljekovitih sastojaka te pomaže kod akni, psorijaze, različitih vrsta dermatitisa, kožnih ekcema, rozacee, gljivica i lišajeva, ožiljaka i strija. Izrazito je pogodna za njegu suhe i ljuskave kože.

Doziranje i način primjene: Nanijeti više puta dnevno u tankom sloju na oboljela mjesta. Preporučujemo za odrasle uz kremu Antičević koristiti oralno i sirup Zelena Aloja, a za djecu od 1godine života uz kremu Antičević oralno uzimati Zelene medne kapi. 

Napomene: Uravnotežena i raznovrsna prehrana i zdrav način života važni su za zdravlje. Zbog higijenskih razloga kremu bi trebala koristiti samo jedna osoba. 

Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu pri temperaturi do 25°C u originalnoj ambalaži. Krema se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju.

Želimo Vam dobro zdravlje!
Antičević-Zeleni med j.d.o.o. za proizvodnju,trgovinu i usluge
Kornatska 32B, 10 000 Zagreb
www.anticevic-zdravlje.com.hr
zelenimedanticevic@gmail.com
095/567-7143
0038501/580-5311