Tekući Klorofil – prvi produkt svjetlosti , osnova i lijek našeg života!

Što je tekući Klorofil?

Klorofil je zeleni pigment koji biljkama daje bogatu, lisnato zelenu boju. Iako je ujedno i izvor zelenila, živahni pigment klorofila omogućuje biljkama da apsorbiraju sunčevu svjetlost i pretvaraju je u energiju, potičući rast i obnavljanje stanica. Na molekularnoj razini, klorofil je gotovo identičan hemoglobinu, prijenosniku kisika u našoj krvi.Jedina razlika između hemoglobina i Klorofila je u tome što hemoglobin ima željezo u središtu molekule, dok Klorofil ima magnezij. Stoga je Klorofil veliki oksigenator u našem tijelu.Klorofil posjeduje i druga brojna terapijska svojstva pa tako aktivno alkalizira organizam, potiče rast aerobnih (prijateljskih) bakterija u našim crijevima te na taj način vrši detoksikaciju i djeluje protuupalno vraćajući tijelo u prirodnu pH ravnotežu.

Šta sadrži tekući Klorofil?
Tekući Klorofil je superhrana bogata klorofilom u njegovom prirodnom obliku, osiguravajući esencijalnu prehranu za naše tijelo.

Sadrži 100% čisti Klorofil iz lišća ječmene trave, mlade zelene pšenice te lista i ploda svježe brokule.

LIŠĆE JEČMENE TRAVE!
Svoj pozitivan utjecaj na zdravlje lišće ječmene trave najbolje pokazuje uz pomoć bogatstva antioksidansa i prvenstveno kritičnog enzima superoksid dismutaze koji pomaže u neutralizaciji učinaka slobodnih radikala proizvedenih tijekom stvaranja energije u organizmu.Ova vrijedna superhrana može se pohvaliti bogatstvom vitamina, minerala, enzima, esencijalnih masnih kiselina te antioksidansa. Osim toga, izvor je vlakana koji osiguravaju zdravu i uravnoteženu probavu. Od vitamina bitno je istaknuti obilje vitamina A, B, C, E i K, dok se od minerala ističu magnezij, cink, željezo, kalcij, kalij, fosfor.Ne sadrži GLUTEN!

Ječmena trava olakšava simptome ulceroznog kolitisa, jača imunološki sustava, detoksicira tijelo,pročišćava krv,štiti organizam od staničnog oštećenja,održava kiselo-alkalnu ravnotežu,snižava kolesterol, šećer u krvi i krvni tlak, pridonosi boljem pamćenju i koncentraciji.

MLADA ZELENA PŠENICA!
Lišće mlade pšenice obiluje nutrijentima od velike važnosti za zdravlje, sadrži vitamine, minerale, enzime, aminokiseline i velike količine klorofila – čak 70%. Znakovito je što klorofil ima vrlo sličnu strukturu kao hemoglobin – molekula koja ima ključnu ulogu u funkciji crvenih krvnih stanica, omogućavajući krvi da prenosi kisik u sve dijelove tijela. Zbog toga se za klorofil često kaže da predstavlja „krv biljaka“ te se smatra da se velike količine klorofila prisutne u lišću mlade pšenice lako mogu apsorbirati u naš organizam i „obnavljati krv“. Visok sadržaj klorofila u lišću mlade pšenice ujedno djeluje detoksicirajuće pročišćavajući jetru, stanice, tkiva i krv.
Lišće mlade pšenice sadrži vitamin A, vitamin C, vitamine B kompleksa, vitamin E i K, te minerale koje nalazimo u tlu uključujući kalcij, magnezij, željezo, cink, kalij, fosfor i kobalt.Ne sadrži GLUTEN!

Specifičan nutritivni sastav lišća mlade pšenice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte. Zbog brojnih biljnih kemikalija koje sadrži smatra se da posjeduje antikarcinogeni i detoksikacijski učinak. Djeluje povoljno i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih žila te općenito obogaćuje prehranu.
Posebno se preporučuje kod oslabljenog imuniteta, osobama izloženim povećanim psihičkim i fizičkim naporima, sportašima, nakon operacija i u vremenu oporavka od bolesti, dijabetičarima te kod neredovite i jednolične prehrane. Mlada pšenica odlično se uklapa u strategiju očuvanja zdravlja na prirodan i ekološki održiv način u svrhu povećanja razine životne energije.

LIST I PLOD SVJEŽE BROKULE!
Epidemiološke studije pokazale su da svježi list i plod brokule, može biti osobito učinkovita strategija smanjenja rizika od karcinoma. Ova vrsta povrća bogata je biljnim kemikalijama glukozinolatima koji se pretvaraju u izotiocijanate djelovanjem enzima u biljkama i probavnom sustavu čovjeka. Glavni predstavnik skupine izotiocijanata je sulforafan, biljni spoj iz brokule koji je znanstvenicima najzanimljiviji, i to zbog svog anti karcinogenog djelovanja. Također, brokula je bogata karotenoidima i to luteinom, zeaksantinom i beta-karotenom koji čuvaju zdravlje očiju. Brokula je izvor različitih antioksidansa, poput kemferola i kvercetina koji imaju brojne zaštitne učinke na zdravlje, uključujući protuupalno i antihipertenzivno djelovanje, štite zdravlje srca i krvnih žila, te imaju antikarcinogeno djelovanje.

Znanstvena istraživanja pokazala su kako brokula ima zaštitno djelovanje od nekih vrsta karcinoma, posebno karcinoma dojke, prostate, mokraćnog i probavnog sustava. Zanimljivo je kako aktivne tvari iz brokule čuvaju zdravlje mozga i živčanog sustava, a mogu i usporiti kognitivno propadanje povezano sa starenjem.

Koje su dobrobiti tekućeg Klorofila?
Tekući Klorofil je tvar koja se danas smatra najjačim prirodnim sredstvom za zaštitu organizma od promjena na stanicama koje mogu dovesti do nekontroliranog tumorskog rasta.Smanjuje sposobnost vezanja kancerogenih tvari za DNA u jetri i drugim organima. Osim što pomaže u ponovnoj izgradnji i obnavljanju crvenih krvnih stanica, klorofil ima još dobrobiti za zdravlje.

Alkalizira organizam – Poznato je da kiselost organizma može negativno utjecati na naše zdravlje jer potiče rast bakterija, gljivica, virusa i parazita. Klorofil alkalizira organizam (sprječava kiselost i čini krv lužnatom).
Antikancerogen je – Klorofil štiti od cijelog niza kancerogena, koji se mogu pronaći u hrani i onečišćenom okolišu. Istraživanja, objavljena u časopisima “Carcinogenesis” i “Food and Chemical Toxicology”, jasno pokazuju da klorofil inhibira kancerogene( utvrđeno je da uništava stanice raka debeloga crijeva). Također je otkriveno da poboljšava učinak lijekova protiv raka.
Antioksidant i antireumatik – Klorofil sadrži visoku razinu vitamina A, C i E i ima snažna antioksidantska svojstva. Osim toga, otkriveno je da klorofil ima antiupalna svojstva.
Uklanja teške metale iz organizma – Klorofil je jedan od najvažnijih kelata u prirodi (kelacija – vezanje atoma teškog metala na kompleksne organske spojeve i izbacivanje iz organizma). Njegova sposobnost da veže i uklanja teške metale (poput žive) iz organizma čini ga moćnim iscjeliteljem.
Antiseptik – Klorofil jača otpornost stanica i na takav način pomaže našem organizmu da se bori s bakterijama.
Zadah iz usta – Uklanjanje neugodnog zadaha iz usta je dodatni bonus uzimanja klorofila. Osim što djeluje kao prirodan dezodorans, klorofil uništava bakteriju Helicobacter pylori i normalizira zdravlje probavnog sustava.

Tekući Klorofil opskrbljuje tijelo magnezijem, stanice kisikom, sadrži vitamine K i C, folnu kiselinu, željezo, kalcij, proteine.Magnezij koji se unese klorofilom je za čovjeka životno važan materijal. Potreban je za normalan rad srca, živaca i mišića, a sudjeluje i u aktivaciji više od 300 enzima koji osiguravaju nesmetan tijek brojnih metaboličkih procesa. Apsorbira se u tankom crijevu, na što povoljno utječe vitamin D. Regulator njegova ukupnog sadržaja u tijelu su bubrezi, a rezerve se nalaze u kostima. Klorofil biološku aktivnost temelji na sposobnosti prolaska kroz staničnu membranu gdje u stanici neutralizira slobodne radikale. Klorofil ima 2000 puta veću antioksidativnu aktivnost u odnosu na borovnice i 20 puta veću antioksidativnu aktivnost u odnosu na resveratrol. Stoga mu se pripisuje kemoprotektivno djelovanje i zaštita stanica nakon primjene radioterapije.Tekući Klorofil ima ljekovita svojstva u liječenju kožnih oboljenja. Smanjuje upale i inhibira rast bakterija u ranama na koži. Koristi se u liječenju akni i opekotina od sunca.Omiljeni je napitak sportaša, jer pomaže ubrzati eliminaciju viška mliječne kiseline, uzročnika upale u mišićima i zglobovima. Znanstvene studije su dokazale da tekući Klorofil potiče izgradnju proteinskih molekula koje ulaze u sastav hemoglobina u krvi. Hemoglobin pomaže stanicama donijeti kisik. Potiče apsorpciju željeza čime se povećava udio eritrocita i hemoglobina u krvi. Povećava i proizvodnju bijelih krvnih stanica, leukocita koji imaju obrambenu funkciju u organizmu.Tekući Klorofil pokazuje antimutageno djelovanje. Ima sposobnost vezanja i eliminacije toksina, teških metala, policikličkih ugljikovodika, amina koje unosimo putem hrane, vode i zraka. Studije su pokazale da smanjuje apsorpciju toksina poput aflatoksina koji su okidači za stvaranje tumorskih stanica jetre.

Klorofil posredno ili neposredno utječe na cijeli organizam, omogućava mu izgradnju i regeneraciju. Liječi oštećena stanja na staničnoj ili tjelesnoj razini. Prodire u tkiva, pročišćava ih i obnavlja. Nosi sa sobom kisik. Sva tjelesna tkiva, a posebno mozak funkcioniraju optimalno samo u okolini s visokim stupnjem kisika. Jednom riječju klorofil donosi život!

Kako konzumirati tekući Klorofil?
Tekući Klorofil se preporučuje uzimati jedan puta dnevno, prije ručka 20ml ,pomiješati sa hladnom vodom ili pak voćnim sokom!

Ne preporučuje se miješati sa toplim ili kiselim napitcima jer se uništavaju enzimi.

Preporučuje se osobama starijim od 16 godina i odraslima!

Dozirna čašica je priložena uz proizvod! Nakon otvaranja, tekući Klorofil je potrebno držati u frižideru i potrošiti u roku 15 dana!

Upozorenje!
Moguća je pojava zeleno obojene stolice ili urina, te obojenog jezika, što je normalna pojava pri čemu ne treba prekinuti uzimanje. Proizvod se ne preporučuje trudnicama i dojiljama..