Med s crnim kimom- "panaceja" lijek za sve bolesti - Antičević Zdravlje
15603
page-template-default,page,page-id-15603,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,columns-3,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Med s crnim kimom – “Panaceja” lijek za sve bolesti

Kroz stotine i tisuće godina, čovječanstvo je tragalo za panacejom – čudotvornim lijekom, koji bi mogao izliječiti sve ljudske boljke.
Ulje crnog kima spada među najljekovitije biljke svijeta. Kaže se kako “liječi sve osim smrti”, a kroz stoljeća su ga koristili mnogi poznati liječnici.
Također, ova biljka se spominje u Bibliji i Hadithu, a pronađena je i u grobnici faraona Tutankamona jer su Kleopatra i Nefertiti njime njegovale svoju kožu.
Med sa Crnim kimom je jedinstvena ljekovita kombinacija za djecu i odrasle. Spravljen je na poseban te prirodan način, na podlozi od bagremovog meda i hladnog prešanog organskog ulja crnog kima (Nigella sativa). Sadrži preko 100 aktivnih ljekovitih sastojaka. U farmaciji panaceja znači – LIJEK ZA SVE BOLESTI. Upravo je crni kim – panaceja te je provedeno dvjestotinjak istraživanja, uključujući i njemačkog imunologa dr.med Petera Schleichera i egipatskog liječnika dr.med Mohameda Saleha koji objašnjavaju kako ova biljka (crni kim) većinu bolesti liječi tako što direktno djeluje na stabiliziranje imunološkog sustava koji je zadužen za obranu od bolesti te je organizam u stanju izliječiti sam sebe.
Spoj bagremovog meda te ulja crnog kima je od iznimne važnosti za “dobro zdravlje” jer kao dodatak prehrani obiluje antioksidansima, vitaminima, mineralima itd.
Blagog je i ugodnog okusa (s obzirom da je samo ulje crnog kima gorko) tako da ga i djeca ali i odrasli rado konzumiraju.

IZNIMNU LJEKOVITOST JE POKAZAO KOD ALERGIJA, POREMEĆAJA RADA NADBUBREŽNIH ŽLIJEZDA, POREMEĆAJA HORMONA ŠTITNJAČE, ARTRITISA, REUME, VANJSKIH I UNUTARNJIH HEMEROIDA, KOD SVIH KOŽNIH BOLESTI, EKCEMA, DERMATITISA, NEURODERMATITISA, PSORIJAZE TE KAO PREVENTIVNA ZAŠTITA OD RAZLIČITIH BOLESTI ALI I KAO DODATNA TERAPIJA KOD KRONIČNIH OBOLJENJA.

Med sa crnim kimom je imunomodulator jer regulira funkcije imunološkog sustava. Crni kim je prirodni antibiotik koji podiže imunitet. Zdrav imunološki sustav čini osnovni preduvjet za zdravlje čovjeka kao i dug i kvalitetan život. Stoga je redovno korištenje ovog proizvoda – ne samo u akutnim i kroničnim stanjima već kao svakodnevna preventiva – najmanje što možete učiniti za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost. Oslabljeni imunitet možemo prepoznati po sljedećim simptomima: česte infekcije i upale, slabost, iscrpljenost i umor, česte glavobolje itd.

Med s crnim kimom – pomoć kod karcinoma

Pokazalo se da Med sa crnim kimom može izvrsno poslužiti u terapiji teških bolesti jer zahvaljujući njegovu djelovanju tijelo jača vlastitu sposobnost samoobrane. Ulje crnog kima djeluje kao modulator, odnosno potiče postizanje ravnoteže unutar imunološkog sustava, ali i unutar svih ostalih tjelesnih sustava. Stimulira koštanu srž na proizvodnju imunoloških stanica čime se povećava proizvodnja proteina interferona koji štiti zdrave stanice od štetnog djelovanja virusnih bolesti i uništava tumorske stanice te se povećava broj antitijela koja prepoznaju, izoliraju i uništavaju strane stanice, odnosno antigene. Zdrav imunološki sustav prepoznat će i uništiti maligne stanice prije nego što tumor može ozbiljnije ugroziti zdravlje pacijenta. Studije su pokazale da jedan od sastojaka crnog kima (timokinon) zaustavlja rast tumorskih stanica. Zbog snažnog antioksidativnog djelovanja i pozitivnog učinka na imunost posebno je učinkovit kod osoba koje primaju kemoterapiju jer ubrzava oporavak između tretmana kemoterapije i pojačava njezinu učinkovitost. Zahvaljujući sterolu i beta-sitosterolu koji imaju anti-tumorna svojstva, Med sa crnim kimom je odličan način prevencije svih vrsta raka. Također preventivno se preporučuje konzumirati Med sa crnim kimom djeci (od 2 godine pa na dalje), odraslima, sportašima, osobama pod stresom te oboljelima od kroničnih bolesti te svih vrsta karcinoma. Savezna uprava za kontrolu lijekova i hrane SAD-a 1996. godine odobrila je upotrebu ulja crnog kima u tretmanima kancerogenih bolesti za sprečavanje neželjenih učinaka kemoterapije i jačanje imunološkog sustava organizma. Provedeno je oko 200 različitih studija na različitim institutima i sveučilištima koje su otkrile veliki broj bolesti na koji crni kim djeluje pozitivno:

Autoimune bolesti

astma, alergije, psorijaza, reumatoidni artritis, multipna skleroza, kronični umor, povišeni kolesterol, šećerna bolest, hemoroidi, proširene vene, visok krvni tlak, bakterije, gljivične i parazitske infekcije, glavobolje, ekcemi, kožne gljivice, lišajevi, nerodermitis, akne, bronhitis, kašalj, upala pluća, upala sinusa, smanjeni imunitet, bolovi u zglobovima i mišićima, bolovi u želucu i crijevima, crijevne gljivice, nadutost, proljev, kolike, jetrene bolesti i oštećenja, bubrežni kamenci, nesanica, depresija, slaba cirkulacija, PMS, AIDS, KARCINOMI itd. Kaže se da za svaku bolest u prirodi postoji lijek ali ipak najveći saveznik u održavanju zdravlja i ozdravljenju su naša vlastita tijela. Med sa crnim kimom pomaže našim tijelima da ispravno funkcioniraju, usprkos svemu što moderan i ubrzan život čini toj finoj ravnoteži organizma tolikoj potrebnoj za zdravlje, a uravnoteženi organizam može izliječiti sve. Stoga preporučujemo još danas započnite jutro sa zdravom žlicom MEDA SA CRNIM KIMOM!

Alergija i astma

Med s crnim kimom daje izvanredne rezultate u liječenju astme i alergije jer ima svojstva antihistamina (smanjuje i eliminira posljedice djelovanja histamina koji se stvara kod alergijskih reakcija). Dugotrajnom upotrebom proizvoda dolazi do znatnog smanjenja simptoma pa čak i izlječenja. Tretman kod alergija je najbolje započeti nekoliko mjeseci prije perioda polinacije (koje počinje u ožujku ili travnju) kako bi se tijelo uspjelo pripremiti za sezonu visoke koncentracije peluda u zraku. Do sada su zabilježeni slučajevi alergičara s izrazito teškim simptomima koji su se nakon 2 godine u potpunosti riješili svih simptoma alergije. Važno je spomenuti da Med sa crnim kimom pomaže kod svih vrsta alergija, kako kod djece tako i kod odraslih. Također, ulje crnog kima u kombinaciji sa medom zbog svog kemijskog sastava koji uključuje i nezasićene masne kiseline pokazuje povoljan učinak i na astmu (zbog djelovanja omega 3 kiseline) te na atopijski dermatitis (zbog omega 6 kiseline). Kako bi se postigao maksimalan učinak preporučujemo kontinuirano konzumiranje proizvoda sve dok ne dođe do izlječenja.

Kolesterol i dijabetes

Glavni razlog ljekovitosti Meda s crnim kimom je u sadržaju nezasićenih masnih kiselina koje vraćaju ravnotežu lipidima i sprečavaju upalne procese u krvnim žilama. Ulje crnog kima sadrži 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina među kojima su omega – 3 i omega – 6 one koje najviše utječu na zdravlje. Dobro uravnotežen unos nezasićenih masnih kiselina povoljno djeluje na sastav masnoća u krvi dovodeći u ravnotežu krvne lipide te tako sprečava aterosklerozu, srčani i moždani udar. Također, studije su pokazale da tijekom 20 – tjedana konzumacije Meda sa crnim kimom, dolazi do sniženja razine LDL kolesterola s 12.7 na 8.5, a povećanje HDL sa 41.7 na 83.42. Kod dijabetesa potvrđeno je da povećava izlučivanje inzulina iz beta-stanica gušterače te bi se iz tog razloga moglo koristiti u tretmanu dijabetesa i dijabetičke osteopenije (gubitka koštanih minerala). Uzimanjem Meda (bagremovog) sa crnim kimom smanjilo je koncentraciju glukoze u krvi s 21.7 mmol/l na 9.9 mmol/l nakon 4 tjedna terapije.

Bagremov med

 

  • BAGREMOV MED je jedna od najboljih vrsta meda karakterističnog bistrog izgleda, blagog i ugodnog okusa. Vrlo je pogodan za liječenje srčanih i kardiovaskularnih tegoba te bolesti dišnih putova. Med od bagrema preporučuje se kod nesanice, za umirenje prenadraženog živčanog sustava (vrtoglavice, loš san, klimakterične smetnje itd.), a uklanja i posljedice nagomilanog stresa. Med je prirodni izvor životne snage, lako probavljiv, trenutno vraća izgubljenu energiju, a dužim uzimanjem osigurava fizičko i psihičko zdravlje. Naša krv sadrži 0,1 % grožđanog šećera pa se med direktno resorbira u naš krvotok i ne opterećuje jetru i gušteraču. Bagremov med se iznimno dobro uklopio kao podloga Crnog kima jer je lako probavljiv te ga mogu koristiti i dijabetičari.
  • Med je jedinstven proizvod prirode. Koristi se kod problema krvožilnog sustava, kod zatvora, a kako djeluje umirujuće, pomaže i kod nesanice, nervoze i napetosti. Najpoznatije ljekovito svojstvo meda jest olakšavanje simptoma gripe i prehlade, te drugih bolesti respiratornog sustava, kao što su bronhitis te upala grla i sinusa. Med je od velike pomoći i kod raznih probavnih tegoba, gastritisa i čira na želucu. Preporučuje se sportašima zbog energije i stimulacije srca te kod umora, iscrpljenosti, anoreksije ili gubljenja apetita. Također, med može pomoći u podizanju razine željeza i smanjenju masnoća u krvi, kao i čišćenju cijelog organizma. Blagotvorno djeluje na intelektualne sposobnosti jer sudjeluje u metabolizmu glukoze i fosfora. Sadrži tvari koje mogu zakočiti rast bakterija tj. posjeduje antibakterijska svojstva, a pokazao se djelotvoran i u borbi protiv nekih virusa. Med je jedna od najrjeđih namirnica na koju se kod ljudi razvija alergijska reakcija. Med je zbog prisutnosti peludi potencijalan alergen. Ipak, istraživanja pokazuju da su alergije na med relativno rijetke u odnosu na druge alergije na hranu. Neki liječnici čak i preporučaju med u svrhu prevencije alergija na pelud kako bi organizam stalnim izlaganjem manjim koncentracijama stvorio vlastita antitijela. Preporuča se konzumacija radi zdravlja usne šupljine, jer pokazuje preventivni učinak na nastanak karijesa. Med pokazuje utjecaj na inhibiciju maligne proliferacije stanica i ima antimutageno djelovanje. Svakodnevna dugotrajna konzumacija može smanjiti incidenciju nastanka tumora i malignih bolesti.

MED S CRNIM KIMOM GLASI PANACEJA – ZA SVE BOLESTI, UKOLIKO IMATE NEKU OD NAVEDENIH TEGOBA ILI SE ŽELITE PREVENTIVNO ZAŠTITI OD BOLESTI, SVAKAKO VAM PREPORUČUJEMO DA SE ODLUČITE NA VRIJEME I VEĆ DANAS ZAPOČNETE JUTRO SA ZDRAVOM ŽLICOM MEDA JER UVJEK JE LAKŠE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI!

Način primjene:

  • Djeca 2-6 godina: 3 x 1 čajna žličica dnevno poslije obroka.
  • Djeca starijaod 6 godina i odrasli: 3 x 1 jušna žlica dnevno poslije obroka.
  • Kroničnim bolesnicima te osobama koje primaju kemoterapiju i zračenje preporučuje se: 3 x 2 jušne žlice dnevno poslije obroka.

*Tekst je informativnog karaktera i ne zamjenjuje liječničku terapiju.

Print Friendly, PDF & Email